Zašto građani opštine Višegrad ne mogu sklopiti brak?

 Opština Višegrad jedina je lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja ni šest mjeseci nakon lokalnih izbora nema usvojen budžet. Iako načelnik opštine Mladen Đurević ima zakonsku obavezu da predloži nacrt i prijedlog budžeta i pošalje ga Skupštini opštine na usvajanje, on to još uvijek nije učinio u zakonski predviđenom roku zbog čega ovoj opštini prijeti potpuna blokada.

Ovakvo nefuncionisanje opštinskih organa ostavlja brojne posljedice na svakodnevni život građana. Studenti su bez stipendija, a brojne organizacije i udruženja, kao i sportski kolektivi ostaće bez sredstava opštine koja pomažu njihov rad.

Osim toga, načelnik je propustio predložiti odbornike koji prisustvuju zaključenju braka tako da svi oni koji žele da sklope brak u Višegradu- nisu u mogućnosti!

Rješenje je odlazak u susjedne opštine, ili prolongiranje vjenčanja do vremena kada će se različite političke opcije u Višegradu usaglasiti i shvatiti da rade za dorobit građana i konačno omogućiti normalno funkcionisanje same opštine, što, kako vidimo, utiče i na formiranje bračne zajednice i porodice kao osnove društva.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *