22/02/2024

Zašto nije očišćen centar Trebinja?

Građani, a posebno turisti koji su ovih dana u Trebinju neprijatno su iznenađeni izgledom centra Grada. Ulice su prljave i neočišćene, a umjesto u kontejnerima smeće je završilo u fontani što je zasigurno i odraz nedovoljno razvijene ekološke svijesti.

Iako su rukovodioci gradskog komunalnog preduzeće prošli put reagovali na apel odbornika Duška Ninkovića sa prethodne sjednice Skupštine grada Trebinja, te poslali svoje radnike na teren i očistilo centar grada, odnosno Ulicu Jovana Dučića, ona je ponovo prljava.

Ne krivim radnike koji se stvarno trude i obavljaju posao na visini zadatka, već je evidentan problem u nedostatku radne snage. Centar turističkog grada mora biti u malo pristojnijem stanju od zatečenog, a ovakvo stanje već 10-ak dana samo nosi ružnu sliku Trebinja. Razumijem da je turistička sezona u jeku, te da na hiljade ljudi dnevno prođe ovom rutom, ali upravo zbog toga se mora posvetiti mnogo veća pažnja Dučićevoj ulici i užem centru grada“, napisao je na svom blogu odbornik u Skupštini grada Trebinja Đorđe Vučinić.

Građani Trebinja još jednom apeluju na Komunalno a.d. Trebinje da reaguju i adekvatno urede Dučićevu ulicu kako bi Trebinje zadržalo etiketu poznate i posjećene turističke destinacije Republike Srpske.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *