22/02/2024

Zašto u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu nisu postavljene kamere?

Nesreća u Dečanskoj ulici na području opštine Istočno Novo Sarajevo potresla je brojne građane koji su s pravom postavljali pitanje regulisanja saobraćaja u ovoj ulici koja zbog pravca pružanja dozvoljava razvijanje velike brzine kretanja.

 

Samo sreća je faktor koji je u već pomenutoj nesreći koja je izazvala prevrtanje automobila i obaranje stuba rasvjete, pomogao da posljedice ne budu katastrofalne.

 

Dečanka ulica svečano je otvorena u avgustu 2020. godine kada je tadašnji načelnik opštine Ljubiša Ćosić na otvaranje pozvao sve dotadašnje načelnike.

 

Otvaranje Dečanske ulice, 2020.

 

Nešto kasnije, pred izbore, opozicija je imala primjedbe na dužinu ulice.

Mladi SDS-a Istočnog Novog Sarajeva vršili mjerenje Dečanske ulice sa ciljem da ukažu na netačnu izjavu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo o dužini pomenute ulice, pisala je Katera.

 

Izvor: Katera

 

Pitanjem bezbjednosti niko se nije bavio.

 

Potrebno je istaći da je na samom otvaranju načelnik Ćosić istakao da će umjesto ležećih policajaca kao u susjednim ulicama u Dečanskoj biti postavljene kamere.

 

Od tada, vlast se promijenila, odnsno na čelo opštine došao je Ćosićev kolega Jovana Katić, ali u Dečanskoj još uvijek ne postoje kamere niti ležeći policajci. Pitanje je kada će neko nastardati zbog nemara nadležnih.

 

Pripremila: Sanja Vasković

 

 

 

 

 

1 thought on “Zašto u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu nisu postavljene kamere?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *