Zbog samoubistva doktorice porodilja i dalje trpi pritiske bh. javnosti

Jedna od porodilja koja je izgubila bebu na porodu Dragana Janjić, a za koju se vezuje da je jedna od osoba koja je prouzrokovala da dugogodišnji ginekolog u JZU Bolnica “Srbija” Branka Pekić Semiz izvrši samoubistvo, reagovala je preko svog advokata saopštenjem za javnost u kojem se navodi kako i dalje trpi neosnovane pritiske zbog smrti doktorice Pekić Semiz.

 

U saopštenju koje je dostavljeno N1, navodi se kako je Opštinskom sudu u Sarajevu 18.05.2022. dostavljena tužba protiv JZU Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu i protiv dr. Branke Pekić Semiz. Ista tužba je dostavljena tuženim stranama nakon dva mjeseca, nakon čega je Pekić Semiz počinila samoubistvo.

 

Advokat porodice Janjić Aleksandra Mirić, navodi kako je prije toga pokušavala da dogovori sastanak sa ministrom zdravstva Republike Srpske Alenom Šeranićem kako bi prezentovali problem i mogućnost rješavanja ove situacije, ali da do danas nije održan, baš kao ni sastanak sa Komorom ljekara medicine RS uz dopis gdje je poslata izjava Dragane Janjić i pritužbe na doktoricu Semiz Pekić, ali iz Komore ni do dan danas nije bilo odgovora.

 

 

Dakle, prije podnošenja tužbe, vlastodavci su iscrpili sva moguća sredstva, obraćajući se relevantnim i nadležnim institucijama od kojih nisu dobili odgovore. Tek nakon što su institucije ignorisale zahtjeve mojih klijenata, isto su donijeli odluku da svoja prava traže pred nadležnim sudom. Zbog proteklih dešavanja u RS, kao i činjenice da je ista doktorica bila akter u dva postupka na Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu (slučajevi Bozalo i Karić), stranke su zbog nepovjerenja odlučile izabrati nadležnost Općinskog suda u Sarajevu”, navodi u saopštenju advokat Mirić.

 

Dalje se navodi kako Janjić trpi i danas pritiske uslijed smrti doktorice Semiz Pekić, te tvrde kako je neosnovano povezana sa smrću doktorice.

 

IZVOR: N1/Slaviša Starčević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *