Нед. дец 3rd, 2023

Zima na Jahorini 2021.

Snijeg koji je padao prethodnih dana omogućio je idealne uslove za skijanje i ostale zimske aktivnosti na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Trenutna visina snijega je oko 130 cm. Iako je visina snijega pogodna za skijaše, zimskim službama pravi dodatne probleme zbog čega je otežano održavanje puteva koji vode prema Jahorini.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Olimpijski centar Jahorina potrudio se obezbijediti turistima sve uslove za bezbjedan boravak na planini, što uključuje i prostor za testiranje na virus korona. Zahvaljujući saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS na Jahorini je svaki dan, osim subote, omogućeno uzimanje uzoraka za testiranje na virus Covid19.

U planinskom ambijentu Jahorine u ponedjeljak 04. januara 2021. potpisan je, sada već tradicionalni, sporazum o besplatnom skijanju za školsku djecu iz svih šest opština sa teritorije grada Istočno Sarajevo.

Sporazum je sa predstavnicima šest gradskih opština potpisao direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić u prisustvu predsjednika Nadzornog odbora Nedeljka Eleka i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Pored brojnih aktivnosti koje nudi Jahorina, boravak na planini ove sezone proširen je dodatnim ugođajem. Novitet ove sezone je svakako pješačka staza koja vodi do vrha planine gdje se nalazi Olimpijski bar i jezero. Sa vrha Jahorine pruža se prelijep pogled na olimpijske planine Igman, Bjelašnicu i Trebević kao i na okolne planine. U večernjim časovima osvijetljena pješačka staza predstavlja posebnu atrakciju koju vrijedi obići. Dužina pješačke staze je 3,5km, pogodna je za ljubitelje adrenalina i sve koji uživaju u dugim planinskim šetnjama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *