Пет. сеп 22nd, 2023

Изградња студентског дома у Лукавици повод политичких препирки на сједници Скупштине Града

На дневном реду Треће редовне сједнице Скупштине Града Источно Сарајево нашла се и Информација о стању на Универзитету у Источном Сарајеву, као и о стању у установама студентског стандарда на подручју Града. У оквиру ове тачке највише се расправљало о изградњи Студентског дома на територији Општине Источно Ново Сарајево. Услови у којима тренутно живе студенти у Источном Сарајеву нису достојни грађанина 21. вијека, о чему је Спин Инфо више пута писао.

Одборник ДНС-а у Скупштини Града Марко Кубатлија подсјетио је јавност на, како каже, аферу око куповине зграде за потребе студентског дома. Наиме, 2018. године општина Источно Ново Сарајево приватном лицу продала је зграду у власништву општине за 520 хиљада марака. Зграду је у међувремену купила Влада Републике Српске за потребе изградње Студентског дома и то за милион и по марака.

То је је један апсурд, један Љубиша Ћосић који мене оптужује да ја неке неистине износим зато што сам споменуо да је зграда продата за 500 000, а не 520 000 КМ. То је само један чин како је СНСД наставио да криминализује општину, град и читаву државу својим криминалним аферама”, изјавио је Кубатлија новинарима у Источном Сарајеву.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић одговара да нема право о криминалу да прича неко ко представља политичку партију која је до прије неки дан била дио коалиције са СНСД- ом и СНСД је изашао из те коалиције управо из разлога што није хтио бити дио прича које инсинуирају на криминал.

” Преносите неистине. Ја никад нећу рећи да је неко криминалац док се то не докаже. У сваком случају били смо дио заједничке власти, у том систему је СНСД вукао, радио добре ствари, а они су користили привилегије и позиције, и трудили се да нас представе лошима, да они популистичким потезима извуку једнократну корист, јадна је држава коју би они да представе” рекао је Ћосић новинарима, а током излагања за скупштинском говорницом подсјетио Кубатлију да је његов партијски шеф својевремено исти објекат хтио да купи за 360 000 КМ, али му то нису дозволили.

Тендер за изградњу студентског дома смјештајног капацитета око 250 кревета у Лукавици који је расписао Студентски центар затвара се 28. јула текуће године. Вриједност тендера је око пет милона марака, а први радови на изградњи дома очекују се на јесен.

Аутор: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *