21/02/2024

И грађани Источног Сарајева могу помоћи дјеци са Косова и Метохије

Хуманитарна организација “Српска солидарност” покренула је акцију прикупљања средстава за штампање једнобразних свезака за ђаке на Косову и Метохији.

 Малишанима са КИМ потребно је око 120.000 свезака, односно 14.400€ за реализацију ове хуманитарне акције. Представници “Српске солидарности” позвали су људе добре воље и друштвено одговорне компаније да у складу са својим могућностима учествују у овом заједничком пројекту.

Оно што је потребно истаћи јесте да су за пет година постојања ови добри људи помогли многим породицама, како на Космету, тако и широм Србије, Републике Српске и Грчке.

Сједиште организације је у Београду, али хуманитарна браћа дјелују у градовима од сјевера до југа Србије, а несебично им помажу и пријатељи из Бањалуке, Приједора и Бијељине.

Људи из Српске су на властитој кожи осетили шта значи бити протеран са огњишта, тако да свесрдно помажу браћи на Косову и Метохији, а ми смо им веома захвални на томе“, испричао је за Глас Српске представник хуманитарне организације “Српска солидарност” Бранко Антић, и додао да сам чин даривања и осјећај да можеш да помогнеш некоме даје вјетар у леђа и подстиче на нове акције.

 У периоду од оснивања до данас у организацији “Српске солидарности” подијељена је помоћ у вриједности од 200.000 евра.

Сви грађани Источног Сарајева, али и Републике Српске који желе да учествују у овој хуманитарној акцији и дјеци са Космета барем мало олакшају услове живота и школовања новчана средства могу уплатити на сљедећи начин:

-Динарски жиро рачун број: 340-11013053-38

(За уплате из дијаспоре путем PayPal-а на srpskasolidarnost@gmail.com)

Акциј траје до 10. августа 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *