Погледајте како би требао изгледати Средњошколски центар Источна Илиџа

Објекат будуће гимназије требао би да се налази на локалитету Вељине, југоисточно од цркве на Вељинама према тржном центру Бинго. Површина парцеле износи 5.122м2. У складу са идејним пројектом који је изабрани извођач, фирма “Гетрис д.о.о.” Бања Лука, доставио општини, према првом приједлогу објекат има 6526 м2 нето корисне површине, док је друго рјешење значајно богатије и има 7042.65м2 нето корисне површине.

 Објекат се састоји из двије основне цјелине: школа са свим садржајима предвиђени програмом и фискултурна сала са пратећим садржајима. Предвиђена спратност објекта је приземље и три спрата за школу и приземље за фискултурну салу . Програмом је предвиђено укупно 35 учионица за смјештај по 28 ученика, као и 10 кабинета за индивидуалну наставу. Предвиђена је и концертна дворана, библиотека, техничке просторије и практикум.

Објекат Средњошколског центра по предвиђеним и пројектованим капацитетима корисника спада у групу јавних објеката за боравак преко 1000 људи. Приступ особама са посебним потребама обезбијеђен је рампом на главном улазу у школу, а даље кретање по спратовима омогућено је лифтом. Рок за достављање главног пројекта је 31.12. 2019. године.

Пројекат је планиран да се реализује у сарадњи са Владом РС, мећутим због тренутне политичке ситуације у Скупштини општине Источна Илиџа начин финансирања и појединости око реализације овог значајног пројекта још увијек нису познати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *