Процедурални хаос СО Источна Илиџа

Актуелно руководство Скупштине општине Источна Илиџа наставља са кршењем закона, тврде из Општинске управе Источна Илиџа у саопштењу које је стигло на нашу адресу.

Наиме, задњих мјесеци од када је нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом преузела руковођење скупштином, ова општина предмет је бројних, како законских, тако и политичко- моралних дилема и процедура које већином иду на штету самих грађана.

Подјећамо, пресудом Окружног суда у Источном Сарајеву потврђено је да је разрјешење Рада Ћосовића ( ПДП) незаконито и да се он враћа у радни однос на мјесто предсједника Скупштине општине.

Из Општинске управе наводе да је актуелни предсједник Скупштине општине Зоран Трапара (УС) потписао Дневни ред 27. редовне сједнице СО заказане у четвртак, у својству предсједника Скупштине, а на том истом Дневном реду је тачка о разрјешењу Рада Ћосовића као предјседника Скупштине?!

“И то је могуће када имате већину какву има Скупштина општине Источна Илиџа. 25.000 КМ плус судски трошкови, које је у обавези да исплати Општина Источна Илиџа по горе наведеној Пресуди, а све због кршења закона тренутне већине”,

наводи се у саопштењу наглашавајући да на Дневни ред нису уврштене тачке достављене од стране начелника, а које су од великог значаја за привреду Источне Илиџе, као и за поједине социјалне категорије, попут вешечланих породица којима се додјељује земљиште за изградњу стамбених објеката и ослобађају се обавеза за издавање грађевинске дозволе и слично.

О наводима Општинске упрве Источна Илиџа да актуелно руководство СО крши закон, питали смо за коментар и одборнике Клуба СНСД-а. Добили смо кратак одговор да ће званично саопштење о овој теми издати сутра, иако сматрамо да то није најефикаснији начин комуникације са медијима у интересу јавности.

Аутор: С. Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *