Dječaci polili benzinom osmogodišnjaka i zapalili ga

Ukrajinski osmogodišnji školarac Kirilo Jatsun hospitalisan je i nalazi se u kritičnom stanju nakon što su ga nasilnici zapalili.

Dječak je zadobio stravične opekotine na 35 odsto tijela nakon šokantnog incidenta koji se dogodio u Dnjepru, četvrtom najvećem gradu u Ukrajini, piše “Daily Mail”, prenosi “Net.hr“.

Dječak se navodno igrao u dvorištu u blizini svog stambenog bloka kada su ga napali lokalni nasilnici koji su nekoliko godina stariji od njega. Huligani su prišli Kirilu i natopili njegovu majicu benzinom te ga potom zapalili. Dječakova odjeća odmah se zapalila i pretvorila ga u ljudsku baktinju.

Prestravljeno dijete palo je na zemlju vrišteći od bola dok su se napadači smijali i pobjegli sa mjesta događaja, rekli su svjedoci. Neki prolaznici su požurili u pomoć dječaku, uspjeli su skinuti njegovu goruću majicu i ugasiti vatru prije nego što su pozvali hitnu pomoć.

Potom je u kritičnom stanju hitno prevezen na intenzivnu njegu, te je odmah podvrgnut operacijama. Tokom operacija ljekari su uklonili mrlje oštećene kože sa glave, ruku, torza i bokova. Posljednjih deset dana ljekari su se borili za Kirilov život koji je još uvijek u opasnosti, piše “Daily Mail”.

“Radimo sve što je u našoj moći na preživi. Pri svijesti je i može da govori, ali njegove povrede su zaista teške i život mu je još uvijek ugrožen”, rekao je za lokalne medije ljekar Artem Posunko.

Kirilova majka Eugenia Jatsun stalno je u bolnici uz svog sina.

“Rekao mi je da su mu to napravili namjerno bez ikakvog razloga. Oni nisu djeca, oni su čudovišta”, rekla je ona.

Policija je pokrenula krivični postupak zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Napadači su identifikovani i detektivi s njima obavljaju razgovore. Portparol policije Ana Starčevskaja rekla je:

“Osumnjičeni kažu da nisu namjeravali da zapale žrtvu i da je to bila nesreća. Istraga je u toku”, rekla je portparol policije.
Ako budu proglašeni krivim, napadači će biti smješteni u zatvoru za maloljetnike. Kirilo će sa druge strane provesti sljedeća dva mjeseca u bolnici te ga čekaju brojne operacije i dugi period rehabilitacije.

Izvor: nezavisne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *