Istočno Novo Sarajevo: DNS- ovi odbornici nastupaju nezavisno i ulaze u vlast

Odbornici DNS-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo ubuduće će nastupati kao nezavisni odbornici, stoji u obavještenju koje su juče skupštini opštine predočila tri odbornika DNS-a, Aleksandar Sladoje, Aleksandar Škrba i Branko Stevanović, dok je četvrti odbornik koji nikada nije dolazio na skupštine, Predrag Nešić, brat predsjednika DNS-a Nenada  Nešića, prihvatio poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

S obzirom na njihove ranije odborničke (ne)aktivnosti u skupštini, odnosno činjenicu da nisu opoziciono djelovali, iako je DNS zvanično bio opozicija aktuelnoj vlasti, sasvim očekivana odluka nekadašnjih odbornika DNS-a. 

 

“Demokratski narodni savez sam napustio zbog političkog nesalaganja, neistomišljenosti. U svom daljem djelovanju ću nastupiti kao nezavisni kandidat i podržavaću skupštinsku većinu kao i rad načelnika Opštine Jovana Katića”, napisao je na svom fejsbuk profilu, sada nezavisni kandidat Branko Stevanović čije političke stavove i ideje tokom ovog mandata nismo mogli da čujemo za skupštinskom govornicom.

 

Odbornici DNS-a uvidjeli da načelnik dobro radi svoj posao?

 

Da će nekadašnji odbornici DNS-a biti dio skupštinske većine potvrdio je u izjavi za medije i sam načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

 

“Oni će podržavati rad načelnika, rad skupštinske većine i sve ono što je dobro. Uvidjeli su dvije godine od lokalnih izbora 2020. da ova skupštinska većina radi dobro svoj posao, kao i sve dobre stvari koje radimo. To je i te kako vidljivo na terenu, ali i prepoznato od ostalih lokalnih zajednica šta se sve radi u Istočnom Novom Sarajevu. To je bilo na neki način bilo i očekivano da će da pređu u skupštinsku većinu, podržavaju rad načelnika”, rekao je Katić i dodao da se nada da do  kraja ovoga mandata nećemi imati nijednog obornika koji će biti u opoziciji.

 

Katić je u izjavi za medije i nagovijestio da bi i na idućoj sjednici moglo biti određenih istupanja u nezavisne odbornike ne precizirajući o kome je riječ.

 

SDS saglasan sa Vukanovićem- DNS interesna grupacija

 

Istupanje odbornika iz Kluba DNS-a i formiranje Kluba nezavisnih odbornika komentarisao je i aktuelni odbornik opozicije u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović.

 

“Očigledno je da je gospodin Nebojša Vukanović godinama upozoravao da je DNS interesna grupacija, da oni gledaju samo lični interes i da ih ne zanima interes građana, što smo mogli i današnjim odlukama da vidimo. Oni će očigledno ići u vlast. Mi smo nekoliko puta sugerisali na skupštinama da smo mi jedina prava opozicija načelniku i ovoj skupštinskoj većini”, rekao je odbornik SDS-a.

 

Od 19 odbornika koliko ih je u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo, opoziciju čine samo tri odbornika SDS-a. S obzirom da je načelnik izrazio želju da do kraja mandata niko ne bude u opoziciji, postavlja se pitanje da li ovakav oblik apsolutne vladavine jedne partije predstavlja poraz parlamentarne demokratije i nazadovanje društva.

 

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *