22/02/2024

Mila Petrović i Vuk Elez najuspješniji sportisti opštine Istočna Ilidža

Niz godina najuspješniji sportski kolektiv na području opštine Istočna Ilidža je Džudo klub “Famos”, a njegovi članovi Mila Petrović i Vuk Elez najbolji su sportisti opštine Istočna Ilidža za 2019. godinu.

Kadetska, juniorska i seniorska prvakinja RS i BiH, samo su neka od priznanja najuspješnije sportistkinje opštine Istočna Ilidža Mile Petrović, koja je ove godine izabrana i među deset najboljih sportistkinja u organizaciji Ministarstva za porodicu omladinu i sport RS.

Mila ističe da joj ovo priznanje mnogo znači kao podsticaj za dalji rad i ostvarivanje još boljih rezultata.

Trener Džudo kluba “Famos” Željko Šiljegović zahvalio se opštini Istočna Ilidža koja godinama finansijski pomaže ovaj sportski kolektiv.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović podsjeća da su priznanja najuspješnijim spotristima opštine do sada dodjeljivana na obilježavanju slave opštine Đurđevdan, međutim zbog pandemije virusa korona manifestacija je odgođena.

“Sredstva koja opština Istočna Ilidža u samoj raspodjeli budžetskih sredstava izdvaja za razvoj sporta je 120 000 KM, u ovoj godini iznos je nešto veći, no odlučili smo se da određene sportske događaje organizujemo i na teritoriji opštine ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvoljavale”, istakao je Božović.

Za najuspješijeg tenera proglašen je Zoran Šehovac iz Omladinskog košarkaškog kluba “Igman”, dok je najuspješniji sportski radnik Zoran Erbez. Nagrade su dobili i Momir Ašonja iz Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, te Nedeljko Lubura kao uspješan sportski novinar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *