Пет. дец 8th, 2023

Na Dobrinji sklonište potopljeno fekalijama… Niko nije nadležan!

Pozivajući se na informaciju koja je objevljena u martu ove godine, da je “od upravitelja zgrada u Sarajevu zatraženo da skloništa učine funkcionalnim”, grupa građana sarajevskog naselja Dobrinja 1 (općina Novi Grad) javila se redakciji DEPO Portala i ispričala muku sa kojom se danima bore.

 

 

Sve je počelo, kako navode, u protekloj sedmici, kada je sklonište koje se nalazi ispod dječijeg igrališta na Trgu Zlatnih Ljiljana potopljeno fekalijama iz lokalne kanalizacije.

 

 

– U vezi sa ovim problemom mi (stanovnici naselja) kontaktirali smo Vodovod i kanalizaciju KS, gdje smo dobili informaciju da oni nisu nadležni i da se obratimo Opštni Novi Grad Sarajevo. Kontaktom u Opštini Novi Grad smo saznali da ni Opština nije nadležna, ali su pomogli u ostvarivanju kontakta sa opštinskom organizacijom Civilne zaštite koji upravljaju ovim skloništem. U međuvremenu je nivo fekalnih voda počeo opadati pa izgleda kako niko nije našao za shodno da djeluje – navode građani.

 

 

Kažu i da se trenutno kanalizacija povuka ostavljajući iza sebe talog fekalija!

 

 

– Na ovim temperaturama se voda brzo isušuje uzrokujući isparavanja koja smrde neizdrživo. Opet napominjem da je dječije igralište kojem gravitira barem 100 djece odmah iznad skloništa i okruženo je zgradama čiji stanovnici strahuju za zdravlje svojih porodica – upozoravaju građani.

 

 

Apeluju na nadležne institucije, ako je ovaj slučaj u nečijoj nadležnosti, da saniraju štetu i uklone opasnost po zdravlje građana.

 

 

– A potom da shodno odluci Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo na čelu sa Enverom Hadžiahmetović, ovo sklonište dovedu u funkcionalno stanje bezbjedno za boravak ljudi u slučaju potrebe – navode na kraju svog apela stanovnici naselja Dobrinja 1, uz fotografije koje ilustruju zastrašujuće stanje u kome se nalazi pomenuto sklonište.

Izvor: Depo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *