Nebriga paljanske vlasti za izgradnju Muzeja odbrambeno- otadžbinskog rata

Na Palama je danas održan sastanak opštinskog i rukovodstva Grada Istočno Sarajevo, sa koga je poručeno da će opština i grad zajednički graditi Gradsku kuću na Palama. Do tada, na izgradnji muzeja odbrambeno- otadžbinskog rata u Palama nakon početne faze, ništa se ne radi. Muzej niko i ne pominje.

 

Građani Pala svakodnevno prolaze pored konstrukcije budućeg muzeja u Palama koji je obećanje svake vlasti u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Izgradnja muzeja počela je konačno, po starom dobrom običaju,  pred lokalne izbore 2020. godine kada su tadašnji kandidat za načelnika opštine Boško Jugović, kandidat za gradonačelnika grada Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić i kandidat za člana Predsjedništva Milorad Dodik položili kamen temeljac.

 

Iako na stranici Opštine ovaj ugovor nije moguće pronaći, posao izgradnje muzeja dobila je firma “Građenje” doo iz Pala, a rok za završetak radova bio je četiri mjeseca.

 

Pola godine kasnije, ništa se nije desilo, a radovi na izgradnji muzeja intenzivirani su tek u 2021. godini. Kako je SPIN Info ranije pisao do sada je utrošeno više od pola miliona maraka za muzeja za koji niko ne zna kada će biti završen, ni koliko će koštati građane Pala.

 

Radovi nisu završeni na vrijeme. Pa ni tri godine kasnije, a paljanska vlast konstantno ćuti na naša pitanja o projektima vezano za ovu lokalnu zajednicu.

Potrošeno više od pola miliona maraka za izgradnju muzeja u Palama koji je još uvijek u početnoj fazi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *