Put smrti i dalje u katastrofalnom stanju: Vlast iznosi neistine o problemu finansiranja puta Foča-Šćepan Polje

BiH od 2020. ispunjava uslove za finansiranje puta Foča-Šćepan Polje, ali se vlasti RS-a još nisu obratile EBRD-u iako tvrde da jesu.

 

IZVOR: Buka/ Slađan Tomić

 

Mnogi lokalni i šumski putevi uređeniji su, širi i sigurniji od dionice puta Foča-Šćepan Polje koji je ujedno dio međudržavnog puta Sarajevo-Podgorica. Put je u zimskom periodu jedva prohodan, a i tokom ljetnih mjeseci vozila se teško mimoilaze, širina puta je neadekvatna, a iako se put nalazi uz provaliju ne postoji zaštitna ograda. Na ovoj dionici česta je i erozija zemljišta, a zbog velikog broja saobraćajnih nesreća put se često naziva i putem smrti.

Ovim putem, prema podacima koje su iz Granične policije BiH dostavili na upit BUKE, prošle godine je prošlo 321.265 osoba.

Kada je riječ o vozilima u istom vremenskom razdoblju, na istom graničnom prijelazu (Hum) prometovalo je 154.865 vozila, od toga na izlazu 75.947, a na ulazu 78.918“, rečeno nam je iz Granične policije.

To dovoljno govori kako i te kako postoji potreba za rekonstrukcijom ovog puta s obzirom da je veoma prometan.

Vlasti Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske decenijama nisu u stanju da ovaj put saniraju ili naprave novi,  a do sada su nekoliko puta obećavali sanaciju puta, pa izgradnju potpuno novog puta, ali od obećanja se nije puno odmaklo.

Radovi se trenutno odvijaju na dionici puta, ali se radi o rekonstrukciji starog puta, a napredak je spor i jedva vidljiv.

Dokle se stiglo sa putem?

Za put Foča-Šćepan Polje nadležno je javno preduzeće Putevi Republike Srpske, poslali smo im upit sa nekoliko pitanja, ali umjesto odgovora dobili smo skup podataka.

U „odgovoru“ se navodi kako Faza I-1 obuhvata dionicu magistralnog puta M-18 Brod na Drini-Kopilovi u dužini od 5,56 km, kružnu raskrsnicu na Brodu n/D i most na st. 1+518,80 km dužine 84,50 m, sa rokom za izvođenje radova od 36 (tridesetšest) mjeseci od dana uvođenja Izvođača u posao.

„Izvođač je uveden u posao 07.10.2022. godine i radio je do 09.12.2022. godine kada zbog zimskih uslova prestaje da radi i dionica prelazi na zimsko održavanje izvođaču po Ugovoru.

„-Trenutno je Izvođač radova angažovao svoju operativu i od 16.03.2023. godine nastavio sa radovima.

– Do sada Izvođač radova je u dužini od 1,60 km u kontinuitetu izvršio radove na donjem stroju puta, projektovanim rigolima, donjem nosivom asfaltnom sloju i odbojnoj ogradi sa potrebnom saobraćajnom signalizacijom.

– Navedeni radovi sa opremom puta i signalizacijom su izvršeni zbog nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja na ovoj dionici.

– Očekuju se intezivniji radovi u 2023. godini“, sadržaj je „odgovora“ koje su na upit BUKE poslali iz ovog javnog preduzeća.

Izostali su odgovori na naša pitanja o koštanju puta, o datumu početka izgradnje novog puta, o zahtjevima prema EBRD-u.

Opozicija najavljuje blokadu puta

Narodni poslanik iz Foče Ognjen Bodiroga kaže kako je sve ovo posljedica nezainteresovanosti vlasti Republike Srpske za njen jug.

„Gospodin Dodik je u kampanji 2022. u septembru došao i svečano otvorio izgradnju puta Foča Šćepan Polje  gdje je obećao da će do kraja decembra 2022. godine da se asfaltira 5,5 km puta i u šta će biti uložena 12, 5 miliona maraka.  Međutim, od tih 5,5 asfaltirano je svega 1,7 km puta, a obećan je nastavak na proljeće. Međutim, kao što vidite, uveliko će početi rafting sezona tako da od toga nema ništa. U suštini, pred svake izbore će nam opet obećavati, a ništa nećemo dobiti dok jednostavno ne shvatimo da moramo da mi uzmemo stvar u svoje ruke, bili vlada, bili opozicija i da prosto blokiramo sve magistralne puteve da bi dobili ono što zaslužujemo“, rekao je Bodiroga za BUKU.

Premijer i predsjednik RS ne govore istinu?

Informacije koje su u medijima iznosili premijer i predsjednik Republike Srpske često su kontradiktorne i zbunjujuće. Tako je u junu 2021. premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao kako je novac za projekat obezbijedio EBRD.

“Kada je riječ o izgradnji puta Foča-Šćepan Polje, on se mora nanovo graditi. Put će biti izmješten i za to već postoji projekat koji je donirala EBRD kao pomoć za Republiku Srpsku uz posredstvo EU. To je investicija od oko 75 miliona evra. Mi smo taj projekat kandidovali kao zajednički jer je od značaja za BiH i prihvaćen je. Sada očekujemo da se završe sve procedure, da uđemo u poziciju da obezbijedimo ta sredstva od EBRD kao finansijera i da idemo na raspisivanje tendera i izbor izvođača radova”, rekao je Višković u ljeto 2021.

15 mjeseci kasnije Višković je promijenio priču.

“BiH, odnosno Vlada Republike Srpske, Federacije i Savjet ministara su kandidovali ovaj putni pravac kao zajednički pravac od interesa za BiH prema finansijskim institucijama Evrope, što je bilo prije dvije godine, ali do današnjeg dana nikakav odgovor po tom pitanju nije dobila BiH, odnosno Republika Srpska”, izjavio je Višković u septembru prošle godine. Tada je i njegov stranački šef i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio evropske institucije da sporo pregovaraju i imaju spore procedure.

Redakcija BUKE provjerila je navode premijera i predsjednika entiteta RS, a iz evropskih institucija demantuju tvrdnje zvaničnika Republike Srpske.

„EU nije zaprimila nikakav formalni zahtjev nadležnih bh. organa za finansiranje puta Foča-Šćepan Polje, iako ovaj projekat ispunjava uslove za finansiranje EU od 2020. godine. Stoga je netačno govoriti o navodnim sporim procedurama. U ovom slučaju nije bilo nikakve procedure. Ovakvi projekti se isključivo finansiraju putem kombinacije sredstava, gdje se do 40% troškova projekata osigurava kroz grantove, a ostatak u vidu kredita, pod znatno povoljnijim kreditnim uslovima od drugih partnera. Bez formalnog zahtjeva za dobijanje finansiranja EU kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan, EBRD nije u mogućnosti da osigura kredit“, rekli su za BUKU iz delegacije Evropske unije u BiH.

O kreditu EBRD-a u vrijednosti od 75 miliona eura za izgradnju puta Foča-Šćepan Polje o kojem je govorio premijer Višković ne znaju ni oni koji su mu taj novac, navodno, obećali.

Vlasti su možda imale neformalne razgovore, ali se evropskim finansijskim institucijama nikada nisu zvanično obratile.

„Poštovani gospodine Tomiću, hvala što ste nam se obratili. Međutim, nismo dobili formalne zahtjeve nadležnih za finansiranje ovog cestovnog projekta“, odgovorili su iz EBRD-a na upit BUKE.

Iz delegacije Evropske unije kažu kako ostaju posvećeni podršci unapređenju infrastrukture i transportnih veza u Bosni i Hercegovini i na cijelom Zapadnom Balkanu kao najveći pružalac takve podrške.

„EU je samo za Koridor 5c uložila 542 miliona eura u grantovima, omogućivši još dodatnih 1,5 milijardi eura povoljnih kredita. U 2017. godini, EU je finansirala izradu tehničke i tenderske dokumentacije za put Foča-Šćepan Polje. Svi dalji koraci za ovaj projekat zavise od postupanja nadležnih bh. vlasti“, kažu iz Delegacije EU u BiH.

Novca za izgradnju puteva na istoku i jugu Republike Srpske bi itekako bilo kada bi se novac naplaćen od eksploatacije prirodnih bogatstava sa ovih područja tu i vratio, a ne zadržavao u Banjaluci.

Ognjen Boridoga, narodni poslanik (SDS) podsjeća na činjenicu kako je Milorad Dodik 2021. rekao kako izgradnja ovog puta nije prioritet, ali je promijenio priču nakon što je opozicija organizovala proteste i blokadu puteva.

„Mi iz Hercegovine smo toliko bogati jer sva električna energija i svi šumski sortimenti, odnosno 85% toga se proizvodi u Hercegovini.  I mi možemo sami izgraditi sve puteve, i magistralne i regionalni.  Međutim, godinama ova vlast crpi resurse iz Hercegovine, a to uspijeva zato što poslanici iz vlasti i načelnici koji su SNSD-ovi imaju podanički odnos i ne smiju da traže samo ono što nam pripada“, kaže Bodiroga za BUKU.

Iz Vlade Republike Srpske nema odgovora na upit novinara BUKE koji smo poslali 5. aprila.

Jasno je da vlast ne zanimaju ni građani ni njihova bezbjednost jer se radovi na rekonstrukciji puta odvijaju puževljevim koracima, a od izgradnje novog puta još nema ni naznaka. Tišina i kontradiktorne informacije koje iznose u medijima govore o tome kako im je jedino bitno umiriti javnost pa makar i neistinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *