Šetalište na Dobrinji zvaće se po doktoru Miodragu Laziću

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža na nastavku 27. redovne sjednice usvojili su odluku da jedna od ulica na području ove opštine ponese ime doktora Miodraga Lazića, imajući u vidu njegov nesebičan doprinos kao ratnog hirurga liječenju sarajevskih Srba tokom ovog perioda.

Riječ je o ulici odnosno šetalištu koje je u završnoj fazi izgradnje i nalazi se na Dobrinji, opština Istočna Ilidža.

“Radi se o novom šetalištu, dužina ulice je 510 metara i to će vjerovatno biti najljepša i najurbanija ulica na području opštine Istočna Ilidža, ali i Grada Istočno Sarajevo”, istakao je Božović tokom obraćanja novinarima.

Osim toga, doktoru Laziću posthumno je dodijeljena i povelja kao jedno od najznačajnijih priznanja koje ova opština dodjeljuje pojedincima zaslužnim za unapređenje i razvoj opštine.

Doktor Miodrag Lazić kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Te 1991. godine napustio je udoban život ljekara hirurga u Nišu, kako bi se naredne četiri godine borio za živote hiljada ranjenika, žena, djece.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj.

Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom. 

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *