Пет. дец 8th, 2023

Učenik devetog razreda nudi da radi samo da ode na ekskurziju

Ko živi u Boriku ili je prolazio kroz ovo naselje mogao je ovih dana da vidi zanimljiv oglas – petnaestogodišnji Aleksa “radi okolokućne poslove”.

 

Oglas

 

Aleksa je iskreno napisao da mu novac treba za ekskurziju, kao i da prima koliko mu daju, a još iskrenije je napisao i koje su mu vrline, a koje mane.

 

Mana

 

“Mana: nisam pouzdan radnik, van kondicije sam. Vrlina. Jači sam od prosječnog petnaestogodišnjaka, nisam namćor”, stoji u oglasu.

 

Da je to sve istina potvrdila je njegova majka Biljana Vučić.

 

Ima svoj doživljaj

 

“Aleksa je divno i dobro dijete, uvijek je bio u svom svijetu i za njega pravila ne postoje. On ima svoj doživljaj svijeta, što je i pokazao ovim oglasom”, kaže Biljana.

 

9. maja je ekskurzija

 

Aleksa sa svojim razredom treba da ide na ekskurziju 9. maja u Srbiju. Majci je rekao šta mu je plan da napravi, ali ona, poznavajući ga, znala je da ga ne može u tome spriječiti.

 

Prvi novac od prodaje pjesme

 

“Prvi novac zaradio je tako što je prodao svoju priču, koju je napisao, odštampao i neko od prolaznika kupio ju je za 11 KM. Prodavao je i mačeve od papira i od njih zaradio isto tako oko 10 ili 15 KM”, kaže Biljana.

 

Saznala poslije poziva

 

Da je Aleksa zalijepio oglas saznala je kada ju je pozvala gospođa, koja je ponudila da mu da određen iznos novca, jer nije imala dvorište gdje bi joj mogao pomoći. Ali, njemu ne treba to. On želi da bude koristan i na taj način sebi zaradi novac.

 

“Ja sam njemu novac obezbijedila, pa ima novac da ode na ekskurziju. Ali on kaže da ću da se zadužujem zbog te ekskurzije pa je smislio ovo što je smislio”, kaže Biljana.

 

Šetanje psa, kupovina namirnica

 

On bi mogao, kaže ona, nekome da pomogne tako što će prošetati psa, počistiti dvorište, pomoći starijoj osobi pri kupovini ili slično.

 

Osjetljiv prema starijima

 

“Posebno je osjetljiv prema starijim osobama i djeci. Želja mu je i da jednog dana čuva djecu sa posebnim potrebama ili vaspitač u vrtiću, ali nisam sigurna koliko će uspjeti u tome, jer nije vrijedan kada je riječ o učenju. On piše pjesme, ima već i zbirku pjesama, ali ga jednostavno ne mogu natjerati da uči”, kaže Biljana.

 

Otac mu umro od korone

 

Aleksa je prošle godine ostao bez oca, koji je umro od korone. I to je, kaže Biljana, prihvatio na svoj način, bio je dobar i nije bio ljut.

 

“On je sve što imam u životu i sa svim svojim specifičnostima moje je dijete i najvažnije mi je da je zdrav”, kaže Biljana.”

IZVOR: Banjaluka.com

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *