Zapošljavanje pripravnika u IS- prednjače opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske većinu novca namjenjenog za zapošljavanje pripravnika sa visokom stručnom spremom i ove godine će podijeliti načelnicima i gradonačelnicima koji pripadaju SNSD-u, objavio je portal Capital u maju ove godine.

 

U raspodjeli novca prednjače gradovi na čijem čelu se nalaze SNSD načelnici kao što su Rogatica, Zvornik, Modriča, Nevesinje i drugi.

 

Među njima je i Grad Istočno Sarajevo kojem su ove godine odobrena sredstva za devet pripravnika, plus jedan koji će bit zaposlen u Turističkoj organizaciji “Jahorina” i troje u Matičnoj biblioteci  koji su u nadležnosti Grada.

 

Dio spiska odobrenih sredstava

 

Rekordnih 15 pripravnika biće zaposleno u Zavodu za zapošljavanje na Palama, 13 će primiti Republička uprava civilne zaštite čije je sjedište na području opštine Istočno Novo Sarajevo kao i sjedište Okružnog suda koji će dobiti sredstva za podršku zapošljavanju dva nova pripravnika.

 

Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu imaće šest novih pripravnika, koliko i vrtić “Patrijarh Pavle” Istočno Novo Sarajevo i “Vodovod i kanalizacija” sa sjedištem u ovoj opštine, preduzeće od ranije poznato po prekomjernom zapošljavanju, dok će Vodovod Pale imati tri pripravnika.

 

Kulturnom centru Istočno Sarajevo odobrena su sredstva za četiri pripravnika, koliko i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, dok će za jednog manje biti u JZU “Bolnica Srbija”. SRC “Slavija” koja posluje s gubitkom ima troje pripravnika, koliko i  “Elektrodistribucija” u Lukavici.

 

Kada je riječ o opštinama, prednjači opština Istočno Novo Sarajevo sa sedam pripravnika, Pale četiri dok je opštini Istočna Ilidža odobren samo jedan pripravnik.

 

U studentskim centrima u Lukavici i Palama biće zaposlena po dva pripravnika sa visokom stručnom spremom.

 

Kada je riječ o obrazovanju sredstva su odobrena OŠ “Pale”- 4, OŠ “Srbija”- 3, OŠ “Mokro”-2, Srednjoškolski centar Pale- 2.

 

Na Palama su još odobrena sredstva za Centar za socijalni rad Pale- 3, “Komunalno” AD- 4, Narodna biblioteka Pale- 3, OC “Jahorina” Pale- 5, Kulturno- sportski centar Pale- 3, Toplane Pale- 1, Elektrodistribucija Pale čak 10, Gradska RTV- 2, Kinoteka RS Pale- 2, JU Dom zdravlja Pale 2.

 

Kada je riječ o javnim ustanovama i preduzećima sa područja opštine Istočna Ilidža sredstva su odbrena Uslužnom servisu i komunalnom preduzeću “KOMIL” za po jednog pripravnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *